World wide shipping!

Luxury Gifts

Handmade for yourself and your loved ones

Over Ons

 

Wat is Khipu?

 

De Tahuantinsuyo is de oude naam van Peru. Het was het grootste rijk dat ooit op het zuidelijk halfrond heeft bestaan. Het doel van de groei van het rijk voor de Inca was om de handel te intensiveren. Toen de Inca's de rijkdom van het land opmerkten, merken ze dat ze door herverdeling en wederkerigheid handelswebben konden creëren die zo onderling verbonden waren dat er aan geen enkele vorm gebrek zou zijn.

 

De intensivering van de handel en de uitbreiding van het rijk zouden niet mogelijk zijn geweest zonder de Quipucamayoc en zijn Quipus. Deze Quipus zijn een systeem van knopen, schakels en banden. De Quipucamayoc kreeg de taak alle soorten informatie over geschiedenis, handel en algemene kennis in zijn Quipus op te slaan. Omdat de Inca's geen schrijfsysteem hadden, was het door de archieven die in de Quipus werden bewaard dat het rijk in staat was zich zo ver uit te breiden.

 

Als organisatie en familiebedrijf hebben we hetzelfde doel: het verbinden van de handelswebben in Peru om de beste Peruaanse producten aan de wereld te presenteren. Al die tijd bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van Peru, en het handhaven van sociale rechtvaardigheid als onze grootste motivatie.

 


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »